И трета година по ред ќе се лови Swarm значката на Super Duper Swarm Party 2012. Настанот е закажан за 22 декември во трговскиот центар Рамстор, но, наместо 290 чекирања на Foursquare, колку што имаше лани, овојпат ќе се цели кон 500 чекирања во периодот меѓу 20 и 23 часот. Исто како лани, има шанса […]

Прочитај повеќе

“Откријте го најдоброто од она што го крие Скопје! Ви претставуваме места каде можете да пробате вкусни јадења, да испиете шолја кафе со безжичен интернет или пак да ја завршите вечерта со егзотичен коктел и диско музика. Следете нè!” Oва е пораката од забавниот портал 365.com.mk до корисниците кои ќе го посетат нивниот Foursquare профил. […]

Прочитај повеќе

Како што беше очекувано, Foursquare претстави нов дизајн на својата мобилна апликација за iOS и Android, наскоро и за BlackBerry. На прв поглед ќе забележите дека е поместеното копчето за чекирање кое сега е горе десно и побрз систем кој ги бележи чекирањеата. Сега се и поголеми сликите во табот на пријатели кој има листи […]

Прочитај повеќе

Растот на Foursquare се забрзува. Секој месец по нови еден милион корисници се регистрираат на сервисот за споделување локација, кој сега има над 20 милиони корисници кои до сега вкупно споделиле 2 милијарди чекирања. Чекирање е кога некој ќе се пријави (и сподели на друштвените мрежи) дека е на одредена локација. Сервисот претстави нова значка […]

Прочитај повеќе

На 4-ти декември 2011-та, македонската Foursquare заедница стана прва на Балканот која успеа да ја отклучи Super Swarm значката. Во периодот од 13 до 16 часот над 290 корисници се чекираа (споделија локација) од трговскиот центар Рамстор во Скопје. Настанот беше навистина успешен, добро организиран, добро посетен и имаше добра реакција од Рамстор, и од […]

Прочитај повеќе

Според 4sq, едно од најчестите чекирања на локацискиот сервис доаѓа токму од настаните, и дека корисниците не сакаат да споделат локацијата на која се одржува настанот, туку сакаат да споделат дека се на настан, на концерт, кино, на натпревар. Сега Foursqure ќе овозможи да се чекираат од настани. За да го овозможи ова Foursquare ќе […]

Прочитај повеќе