Facebook гo претстави Events Callendar преку кој ќе ги потсетува корисниците за сите настани на кои се повикани. Покрај календарот сега во листата на настани ќе бидат додадени и родендените на пријателите. Редизајнот е стартува на Hackathon уште пред една година, пишува Facebook, и сега, откако е готов, ќе биде достапен за сите корисници во […]

Прочитај повеќе

Нова Facebook опција ќе ви предложува кои настани да ги посетите според локација и музика која ви се допаѓа. Опцијата сè уште се тестира, но некои корисници доколку кликнат на Events ќе можат да видат кои настани им ги сугерира Facebook. Suggestive Events ќе следи неколку фактори. Наместо да се листаат само тие настани на […]

Прочитај повеќе

Според 4sq, едно од најчестите чекирања на локацискиот сервис доаѓа токму од настаните, и дека корисниците не сакаат да споделат локацијата на која се одржува настанот, туку сакаат да споделат дека се на настан, на концерт, кино, на натпревар. Сега Foursqure ќе овозможи да се чекираат од настани. За да го овозможи ова Foursquare ќе […]

Прочитај повеќе