Wing е одделот на Alphabet (Google) во кој компанијата тестира достава со дронови. Досега тестовите беа достапни единствено во САД, но тоа ќе се промени од следната година. Компанијата од 2019 започнува со тестови во Финска, јави TechCrunch. Пилот проектот започнува напролет, а првите достави ќе бидат бесплатни. Ова се први тестови во Европа. Летовите […]

Прочитај повеќе

Google планира во 2017-та година да лансира флота на беспилотни летала кои ќе доставуваат производи. Името на иницијативата на Google (сега Alphabet) е Project Wing, и иако беше претставен уште пред две години, сега првпат беше откриен датумот кога ќе бидат дроновите ставени во функција. Освен името и идејата засега нема детали за пакетите кои […]

Прочитај повеќе

Веќе две години Google во тајност тестира автономни беспилотни летала кои ќе доставуваат продукти. Но, за разлика од Amazon кој сака да направи курири од беспилотните летала, Google вели дека конечната цел за нивните дронови ќе биде да доставуваат помош до изолираните предели кои се зафатени со природни незгоди. Тимот зад Project Wing е истиот […]

Прочитај повеќе