И девојките се гејмери, покажа истражувањето на Entertainment Software Association во кое се вели дека полот на гејмерите не е важен, и дека дури 48 отсто од играчите се жени. Истражувањето покажува дека бројот на жени играчи над 18 години е речиси двојно поголем од бројот на момчиња до 18 години. За само една година […]

Прочитај повеќе