Речиси и да нема разлика во бројот на играчи кога половите се во прашање. Последното истражување на Pew Research Center покажа дека видеоигри играа 50 отсто од мажите и 48 отсто од жените. Дури 49 отсто од возрасните Американци играат видеоигри. Анкетата е направена на испитаници од САД, па можеби и не ја отсликува состојбата […]

Прочитај повеќе

И девојките се гејмери, покажа истражувањето на Entertainment Software Association во кое се вели дека полот на гејмерите не е важен, и дека дури 48 отсто од играчите се жени. Истражувањето покажува дека бројот на жени играчи над 18 години е речиси двојно поголем од бројот на момчиња до 18 години. За само една година […]

Прочитај повеќе