Стартапот кој планира да ги замени такси службите, Uber, ќе започне уште една услуга. Наместо како досега само да пренесува луѓе, со новиот сервис Corner Store корисниците ќе можат да нарачаат намирници кои ќе им бидат доставени во истиот ден. За почеток во време на првите тестови услугата ќе биде ограничена на Вашингтон, вели Uber […]

Прочитај повеќе