Uber, компанијата која го промени такси превозот, ќе се обиде истото да го направи и со автомобилската индустрија. Компанијата започна со тестирање на првиот автомобил без возач во Питсбург. „Тестовите во вистинскиот свет се од исклучителна важност за развој на автономните автомобили. Овие возила можат спасат милиони животи, и да го подобрат квалитетот на живот […]

Прочитај повеќе

Uber претстави свое API за девелоперите кои сакаат да вметнат повикување на Uber-возилo во својата апликација. API-то е достапн за сите кои се заинтересирани, индивидуални девелопери и компании, и веќе е имплементирано во апликциите на : Tempo, Starbucks, United Airlines, TripАdvisor и OpenTable. Сепак Uber, сервис кој е своевиден приватен возач, нема да дозволи директно […]

Прочитај повеќе