Хакерите имаат пристап до мобилните мрежи со доволнo привилегии да можат да ги исклучат. Наместо ова тие прибираат податоци за специфични корисници, вели американскоп-израелската безбедносна компанија Cybereason. Компанијата се  сомнева дека нападите доаѓаат од Кина, и веројатно се спонзорирани од самата држава, пренесе BBC. Нападите започнале од 2017, а безбедносните експерти не ги откриле до […]

Прочитај повеќе

Компјутерскиот систем на вториот по големина центар за јавно здравство на САД на почетокот на неделата објави дека беа цел на напад во кој беа украдени податоци на 4,5 милиони пациенти. Локацијата од каде се извршени нападите и главен осомничен повторно е Кина, но овој пат не се спомнува Единицата 61398. Нападите се направени помеѓу […]

Прочитај повеќе