Според извештајот на светската здравствена организација и светската банка, во 2015 година имало над 400 милиони луѓе кои немале пристап до основни здравствени услуги. Дополнително, истражување од World Health Organization предвидува дека во наредните десетици години светот ќе се најде во ситуација каде ќе недостасуваат скоро 13 милиони здравствени работници, што значи дека процесот на […]

Прочитај повеќе

Компјутерскиот систем на вториот по големина центар за јавно здравство на САД на почетокот на неделата објави дека беа цел на напад во кој беа украдени податоци на 4,5 милиони пациенти. Локацијата од каде се извршени нападите и главен осомничен повторно е Кина, но овој пат не се спомнува Единицата 61398. Нападите се направени помеѓу […]

Прочитај повеќе