Dell XPS 13 веќе неколку години е еден од најдобрите Windows лаптопи на пазарот. Сепак последната значајна промена на лаптопот доаѓа во 2016 година, па беше потребна надградба. Враќање на најдобриот Windows лаптоп Новата верзија, Dell ја најави уште пред еден месец, а разликата е и во дизајнот и во хардверот и во дел од […]

Прочитај повеќе

Microsoft можеби срамежливо се повлекува од индустријата за паметни телефони, но барем засега нема намера да се откаже од лаптопите. Компанијата претстави нови Windows 10 лаптопи наменети за училишатата. Со цената од 190 долари, лаптопите ќе бидат вистински конкурент за Chromebook. Компанијата ветува дека компјутерот е доволно моќен за видео содржини, но и за проширена […]

Прочитај повеќе

Microsoft го најави новиот Surface Pro лаптоп, кој на пазарот треба да се појави на 1 декември. Полното име на уредот е Surface Pro with LTE Advanced, што секако ќе биде барем малку чудо за употреба. Surface уредите се навистина квалитетни и одлично дизајнирани, но тоа вообичаено значи и скапи. Ова е случај и сега, иако […]

Прочитај повеќе

Dell XPS 13 е еден од најдобрите, ако не и најдобар Windows 10 лаптоп. Веќе неколку години компјутерот е во самиот врв на најдобри лапотопи. Со новата надградба Dell се надева дека ова ќе остане случај и во иднина. Надградбата е во процесорот и ќе овозможи дури 40% подобри перформанси. Новиот Kably Lake R процесор […]

Прочитај повеќе

Новата верзија на HP Spectre ги освојува корисниците. Spectre x2 на HP е со хардвер сличен на Surface, но значително „полесен“ за буџетот. Лаптопот доаѓа со 12.3 инчен дисплеј со резолуција 3.000 х 2.000 и 293 пиксели на инч, ова е многу подобар дисплеј од претходникот кој доаѓаше со 1080р резолуција. Што се однесува на […]

Прочитај повеќе

Hewlett-Packard во соработка со Microsoft ќе издаде Windows лаптоп кој ќе чини само 200 долари. Лаптопот е дел од предизвикот кој гигантот од Сиетл им го испорача на своите партнери, креирање на Windows 8.1 лаптоп компјутери по eвтини цени до 250 долари. HP Stream 14 е првиот од овие компјутери, вели Мobile geeks. Овој лаптоп […]

Прочитај повеќе