Дали некогаш сте се запрашале како живеат студентите во други држави? Благодарение на YouTube и на Џон Фиш сега не мора да замислувате како живеат студентите по компјутерскo инженерство на Харвард.

Прочитај повеќе

Пред повеќе од 11 години Бил Гејтс на своето враќање во Харвард имаше навистина инспиративен и забавен говор. Иако г. Гејтс никогаш не го заврши образованието сепак ги следел сите часови кои му биле интересни. Триесет години подоцна, г. Гејтс се врати назад како еден од најуспешните студенти било кога.

Прочитај повеќе

Група научници се сретна на 10 мај во Harvard Medical School во Бостон за зад затворени врати да дискутираат за креирање на вештачки човечки геном. На средбата не беа присутни новинари, а присутните биле советувани да не ги користат социјалните мрежи, пренесува New York Times. Проектот би имал огромен придонес за науката, но најверојатно сите […]

Прочитај повеќе

Научниците од Универзитетот Харвард креираа рој од Kilobots каде „значењето на индивидуалниот робот е блиску до нула, ова е голем дел од значењето на ројот“. Роботите можат да погрешат, можат и да се расипат, но ги има толку многу што тоа не е важно, бидејќи преовладува нивното колективно однесување. Мини роботите се дел на Мајкл […]

Прочитај повеќе