„Знаењето е добро. Да знаеш сè е уште подобро.“ ова е идејата зад Circle, компанија од иднината која е своевидна верзија на денешните Facebook или Google. Првиот трејлер на филмот без сомневање ќе ве потсети на некоја од овие компании. The Circle е базиран на истоимената новела од Дејв Егер. Во главните улоги се Ема […]

Прочитај повеќе

Том Хенкс е актер, добитник на Оскар, продуцент, и еден од оние луѓе на кои им фалат „старите добри времиња“ кога се куцаа писма на класичните (и гласни) машини за пишување. Актерот има колекција на машини и вели дека ги користи скоро секој ден за пишување, иако често за посложени работи мора да користи компјутер. […]

Прочитај повеќе