Facebook ја објави листата на 10 настани кои го привлекоа најголемиот дел од нашето внимание оваа година. Светското фудбалско првенство, епидемијата на ебола, Ice Bucket Challenge, смртта на Робин Вилиамс се дел од настаните кои ја одбележаа 2014 година, според 1,35 милијарди корисници на Facebook. Еве како изгледа глобалната листа на настани според корисниците на […]

Прочитај повеќе

Доколку ги следите друштвени медиуми тогаш сигурно сте ги забележале видеата на повеќе јавни личности кои се полеват со ледена вода. Станува збор за иницијатива која треба да ја зголеми свеста за болеста амиотрофична латерална склероза (ALS) позната и како „Лу Гарет“ болест. Предизвикот се одвива на следниот начин: откако предизвиканиот се полева со ладната […]

Прочитај повеќе