Првата регионална биткоин конференција ќе се одржи на 11 и 12 септември во Љубљана. Конференцијата е под покровителство на GreCom, а главен спонзор на конференцијата се Gocoin.com. Идејата на конференцијата е да ја постави Љубљана како европски центар на дигиталната валута, јавува Netokracija, која ќе биде и медиумски покровител на настанот. Позицијата на Словенија во […]

Прочитај повеќе