Google Street View продолжува со мапирање и фотографирање на целиот свет. Овојпат се работи за нова локација до која не може да стигнете со автомобил или со возило, бидејќи Google ги објави резултатите од своето четиригодишно документирање на морското дно. Сликите се направени во партнерство со XL Catlin Seaview Survey, NOAA Office of National Marine […]

Прочитај повеќе

Збунета ајкула ги нападна оптичките кабли на Google кои се наоѓаат на дно на Пацификот. Иако изгледа на наивен проблем, Google ќе мора да ги заштити своите подводни кабли, кои го пренесуваат светскиот интернет сообраќај, бидејќи се чини дека нападите на ајкулите се случуваат почесто отколку што некој би можел да претпостави, па стануваат проблем […]

Прочитај повеќе