Веќе нема да се мачите со проблемот на која од двете страна се вклучува USB-то бидејќи сега е финализиран стандардот за новата генерација USB приклучоци. USB Type C ќе биде првиот реверзибилен USB приклучок, односно ќе може да се приклучи без разлика како е завртен, јави USB.org. Според креаторите, USB-Type C e доволно „мал да […]

Прочитај повеќе