Добри вести доаѓаат од лабораторијата на Microsoft каде истражувачи најдоа начин да ги стабилизираат снимките и да ги направат побрзи. Се работи за софтвер – First-person Hyperlapse – кој ја стабилизира снимката така што и додава нови фрејмови, според анализа на длабочината на полето. Hyperlapse на Microsoft е дизајниран за GoPro и другите спортски камери, […]

Прочитај повеќе