Microsoft ја претстави Hyperlapse алатката која може да го подобри квалитетот на видеото и овозможува обработка на видео снимено во движење, по што видеото е „измазнето“. За разлика од сличните алатки кои се достапни Hyperlapse овозможува и обработка на видеото откако е снимено. Алатката го поправа видеото преку процесирање на слика, најпрво се анализира 3Д-патека […]

Прочитај повеќе

Hyperlapse е нова апликација од Instagram која овозможува снимање на видео кое ќе изгледа како да направено од вистински професионалец. Со помош на апликацијата видеата снимени на iPhone изгледаат како да се изработени со опрема која чини 15.000 долари, вели Wired. Наместо скапата опрема тимот на Instagram изработи навистина паметни алгоритми кои ја стабилизираат сликата […]

Прочитај повеќе

Добри вести доаѓаат од лабораторијата на Microsoft каде истражувачи најдоа начин да ги стабилизираат снимките и да ги направат побрзи. Се работи за софтвер – First-person Hyperlapse – кој ја стабилизира снимката така што и додава нови фрејмови, според анализа на длабочината на полето. Hyperlapse на Microsoft е дизајниран за GoPro и другите спортски камери, […]

Прочитај повеќе