Основан во 2008-ма година од Стив Џобс, Универзитетот на Apple, кој е всушност едукативна програма во компанијата, ги едуцира вработените во уметноста на Пабло Пикасо за да ги направи подобри дизајнери. На едно предавање се зборува за „Бикот“ со кој Пикасо го објасни процесот како уметник создава едно уметничко дело, започнувајќи со реалистични цртежи на […]

Прочитај повеќе