Animal Kids е македонска едукативна видеоигра за Windows Phone, креирана од Бранко Димитријоски. За разлика од најголем дел од македонските игри не е бесплатна и за неа корисниците треба да платат еден долар. Се плаќа за најмладите корисницит да уживаат во играта без да бидат попречени од реклами. Играта се најде меѓу победниците на втората […]

Прочитај повеќе

Меѓу деветте победници на првата рунда на Microsoft AppStar се најде и македонската MyBudgetPlanner, која пред некој месец беше и апликација на денот на It.com.mk. MyBudgetPlanner е финансиска апликација за следење на трошоците за Windows Phone, креирана од Стеван Костоски. Изработена е во Metro стил со намера да биде едноставна за користење, и тоа и […]

Прочитај повеќе

Доколки сте девелопер, студент или стартап од Македонија, Microsoft ве поканува на учество во Microsoft AppStar натпреварот. На девелоперите, стартапите и студентите од Македонија, ќе им се приклучат нивните колеги од Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Ерменија, Естонија, Кипар, Латвија, Литванија, Малта, Словенија, Србија, Хрватска и Црна Гора. Условот за учество е креирање на нова […]

Прочитај повеќе