Coworking, или заеднички работен простор, е тренд во Македонија со пет инкубатори кои нудат простор за изнајмување, и еден бесплатен настан Funky CoWorking Friday чија цел е да го претстави новиот концепт на работа на македонските професионалци. Токму Eмир Слезовиќ, ко-организатор на Funky Friday, ни е гостин во #ИТН. Целата епизода е посветена на coworking, […]

Прочитај повеќе

Креаторот на Linux, Линус Торвалдс, неодамна го претстави просторот во кој што работи и објасни дел од неговиот креативен процес. Покрај новото биро и лентата за трчање, чија комбинација во шега ја нарекува Zombie shuffling desk, во работната соба сè уште е присутно и старото работно биро со куп стари проекти на него. Тука се […]

Прочитај повеќе