Научници од Carnegie Mellon и University of California, Berkeley, работат на софтвер која ќе овозможи 3Д модифицирање на слики. Тоа што софтверот го овозможува е креирање на 3Д-форми од 2Д слики. Софтверот врз база на промените на светлината, текстурите и формите на предметот на фотографијата и огромната база на податоци на 3Д-модели овозможува манипулирање на […]

Прочитај повеќе