И покрај тоа што Gamescom е на самиот почеток независното жири задолжено за проценување на игрите ги објави наградите за годинешново шоу. Според резултатите победнице се EA Games и Battlefield 3. Интернационалото жири ги избра најголемиот број на награди освен наградата за најдобар на шоуто која ја доделуваат присутните новинари и издавачи со тајно гласање, […]

Прочитај повеќе

По конференцијата на Microsoft следеше EA Games, со оглед на тоа дека издавачите на игри имаат и своја играчка програма која се одржува посебно овие пресови и не се премногу атрактивни за разлика од презентацијата на игрите преку играње. Конференцијата ја водеше Peter Moore од EA Games кој се трудеше да биде порелаксиран од презентерите на Microsoft. Оваа година презентираа 9 игри за кој очекуваат голем успех.

Прочитај повеќе