Од кариера на NFL суперѕвезда и неколку илјадна публика која го скандира неговото име, Патрик Херис се привикнува на новата работа во стартапот Open Source Storage во Силициумската Долина, работа во која се чини подеднакво ужива. „Додека растев, луѓето постојано ми велеа дака ако сакам да направам нешто навистина големо, ќе морам а имам физички […]

Прочитај повеќе

Microsoft воопшто не претеруваа кога за HoloLens велеа дека ја трансформира целата соба во екран. Новата најава за финалето на NFL Super Bowl 50 доаѓа со неверојатно претскажување за иднината на преносите на спортските натпревари. Видеото Imagining the future for NFL fans преку погледот низ HoloLens ни покажува што може да очекуваме во иднина. Она […]

Прочитај повеќе

NFL и Microsoft влегоа во партнерство кои ќе им овозможи на клубовите да користат таблет компјутери за време на натпреварите. Лигата ќе треба да му исплати на Microsoft 400 милиони долари за сепкувната технологијата, меѓу која фановите ќе видат и Surface таблет компјутери. Таблет компјутерите ќе се користат за идентификација на противничките играчи и поставеноста […]

Прочитај повеќе