Нов руски закон воведува ограничувања за корисниците на друштвените мрежи и контрола врз популарните блогери кои, ако имаат над 3.000 читатели на ден, ќе мора да се регистрираат како медиум во агенцијата за медиуми Roskomnadzor. Целта на законот, изгласан во мај, а стапува на сила од 1 август, е да се идентификуваат блогерите, односно да […]

Прочитај повеќе