Можно е Google и Ford на CES во јануари да го имаат најголемото изненадување со најава дека започнуваат партнерство за производство на автономни автомобили. Во моментов оваа вест е само шпекулација, но Yahoo Autos тврди дека Google и Ford, кој неодамна започна да тестира роботски-возила, подготвуваат заедничка инвестиција за компанија која ќе работи со автономни […]

Прочитај повеќе

Германскиот производител на возила, Daimler, поднесе барање до германската агенција за сообраќај за дозвола за тестирање на своите автономни камиони на патиштата во Германија. Досега компанијата ги тестираше своите камиони во Невада, според законите кои важат за сите возила во САД засега и покрај тоа што возилото го управува компјутер, мора да биде присутен и […]

Прочитај повеќе

Автомобилот застанува на стоп знаци. Без проблеми минува на кривините. Нема неконтролирани движења или клацкање. Највпечатлива работа за возењето е што е потполно здодевно. Додека овие зборови од Пол Инграсија од Reuters за најголем дел од автомобилите не се голема пофалба, за автономното возило на Google речиси и да не може да бидат подобри. Автономното […]

Прочитај повеќе

По Google, Volvo и Mercedez, сега и германскиот производител Audi започна со тестирање на автономни автомобили на јавни патишта. Тестовите, кои се прават во Флорида бидејќи таму има закон кој ги легализира роботските возила, имаат за цел да покажат дека модифициран Audi A7 е безбеден автономен автомобил кој за некоја година ќе може да се […]

Прочитај повеќе