Aloti_B и Aloti_M се имињата на двата нови фонта, создадени за време на работилницата Фонтој-Монтој, во која учествуваа креативци од Битола предводени од македонскиот виртуоз за типографија г-дин Ласко Џуровски, кој има придонесено многу за развој на македонската типографија. Идејата на типографската работилницата Фонтој-Монтој беше да направиме Битолски фонт и по повод 1000 годишнината (2016-2017 г.) од […]

Прочитај повеќе

Дизајн блогот за фриленсери, Dezen.mk, објави нова летна колекција на македонски фонтови кои се бесплатни за симнување и користење. Фонтовите ќе им се најдат на сите домашни дизајнери и фриленсери кои сакаат да направат нешто поубаво со своите идни проекти, и истовремено ќе ја промовираат кирилицата како азбука со која може да се дизајнираат кул […]

Прочитај повеќе