По повеќе од 13 години, Apple ќе објави дека има намалена заработка. Продажбата за март е намалена 13 отсто во споредба со претходната година, но сè уште е импресивна – 50,6 милијарди долари, јави Recode. Компанијата уште има 233 милијарди долари во кеш како резерва. Компанијата уште во јануари најави дека заработката ќе биде намалена […]

Прочитај повеќе

Facebook ги објави податоците за заработка во второто тримесечие на 2014. Податоците покажуваат дека сеуште најголемиот дел од приходите доаѓаат од мобилната платформа, овој пат со значителен пораст во однос на претходната година. Дури 62 отсто од заработката од реклами сега доаѓа од мобилната платформа, пред една година овој удел изнесуваше 41 отсто. Бројот на […]

Прочитај повеќе