Apple конечно го претстави својот часовник Apple Watch на настан закажан специјално за неговата презентација. Вообичено ѕвездата на вечерта доаѓа последна, па така беше и сега. Apple ја остави презентацијата за часовникот за крај, кога директорот Тим Кук се врати повторно на сцената за да најави гордо дека „Apple Watch e најперсонализираниот уред кој сме […]

Прочитај повеќе

Apple отстрани добар дел од здравствените функции кои ги има Apple Watch бидејќи биле неуспешен експеримент, јави 9to5mac. Дел од овие функции нудеа можност за мерење на нивото на стрес и мерење на крвен притисок се покажале како недоволно прецизни и недоверливи. Според изворите на порталот, тимот зад Apple Watch сега се наоѓа пред предизвик […]

Прочитај повеќе

Тим Кук ги предупреди продавниците кои не го користат Apple Pay дека ќе ја пропуштат технологијата. „Ќе бидете релевантни единствено доколку ја користите технологијата која корисниците сакаат да ја користат“, вели директорот на Apple во интервју за Wall Street Journal. Ова пред се е наменето за CVS и Rite кој одбиваат да го користат Apple […]

Прочитај повеќе

Добри вести од Apple за сите развивачи на iOS софтвер. Kомпанијата најави дека следниот месец ќе може да се преземе и користи WatchKit за креирање на апликации за паметниот часовник Apple Watch. Развојната алатка до сега им беше достапна единствено на одбрани партнери на компанијата како BMW, American Express или Starwood Hotels кои имаа можност […]

Прочитај повеќе

Можеби очекувавме премногу од Apple. Но, нивниот Аpple Watch не е ништо подобро дизајниран од другите, ниту пак е покул од Moto 360. На презентацијата заедно со iPhone 6 и iPhone 6 Plus, беше претставен и iWatch, кој и покрај претпоставките сепак доаѓа под името Apple Watch. За новиот часовник од Apple тврдат дека е […]

Прочитај повеќе

Apple го патентираше својот паметен часовник и според се можно е името на часовникот да не еiWatch како што се претпоставуваше, туку iTime, според претпоставките на Appleinsider. Според патентот станува збор за условно два уреди, централен уред кој може да се користи и независно – најверојатно часовникот и помошен уред налик на бразлетна или ремче на […]

Прочитај повеќе