Погодете ја вистинската боја и проверете го вашиот фокус и рефлекси… ова е описот на Android апликацијата Coloro, создадена од Бојан Прцуловски. Предизвикот во играта е да ја погодите вистинската боја на зборот на екранот, иако зборот е името на некоја друга боја. На пример, ако во кругот пишува Yellow, а бојата на текстот е […]

Прочитај повеќе

Bike Computer е интересна апликација за сите велосипедисти која покрај стандардните опции за следење на вашата рута на возење со сите параметри, преглед на отчукувањата на срцето и слични функционалности, нуди и вградена безбедносна опција која ќе ви помогне во случај на незгода. Апликацијата, развиена од македонската Venikom Mobile, е достапна за Android и iPhone.  „Сите во […]

Прочитај повеќе

InstaFontMaker e Android апликација од Font.my која на корисниците им овозможува креирање на персонализирани фонтови за помалку од пет минути. Креирањето на фонтовите е навистина едноставно, се што корисникот треба да направи е на својот уред секоја буква да ја нацрта на екранот, а потоа може да го користи креираниот фонт за испраќање пораки на […]

Прочитај повеќе