Mozilla го најави новиот mozjpeg 2.0 кодер за JPEG фајлови. Целта на проектот е да го намали времето потребно за вчитување на сликите и да го подобри искуството на сајтовите кои хостираат слики. Според Mozilla, проектот ќе обезбеди поквалитетен JPEG-енкодер кој ќе ја подобри компресијата, но истовремено ќе остане компатибилен со постоечките декодери. Mozjpeg 2.0 […]

Прочитај повеќе