На прв поглед, FastStone Image Viewer нема што да понуди, особено кога ќе го посетите сиромашниот сајт за негово преземање. Но, овој програм за преглед и манипулација со дигитални фотографии крие слоеви и слоеви комплексност, уредно спакувани во бесплатен пакет од корисни алатки. Неинспиративниот и застарениот интерфејс дефинитивно нема да освои награди, но во поглед на […]

Прочитај повеќе

Mozilla го најави новиот mozjpeg 2.0 кодер за JPEG фајлови. Целта на проектот е да го намали времето потребно за вчитување на сликите и да го подобри искуството на сајтовите кои хостираат слики. Според Mozilla, проектот ќе обезбеди поквалитетен JPEG-енкодер кој ќе ја подобри компресијата, но истовремено ќе остане компатибилен со постоечките декодери. Mozjpeg 2.0 […]

Прочитај повеќе