Raspberry Pi е евтин микро-компјутер кој има куп можности за ентузијастите кои сакаат професионално или од хоби да се занимаваат со електроника. Веќе се користи од стотици училишта ширум светот за обуки на млади програмери, и се користи од ентузијасти во електроника бидејќи Raspberry е лесен да се хакне и модифицира за различни потреби. Моќното […]

Прочитај повеќе

Мини-компјутерот Raspberry PI доби нова подобра верзија која е поекномична кога е енергијата во прашања, и доаѓа со куп други надградби. Raspberry PI B+ доаѓа со уште две USB портови, бидејќи двете основни не беа доволни откако корисникот ќе ги приклучеше глувчето и тастатурата, а дополнителните две порти овозможуваат дополнителни приклучоци, на пример за хард-диск. […]

Прочитај повеќе