Новата алатка на Microsoft – PowerApps ќе им овозможи на оние кои не знаат да програмираат да креираат бизнис апликации. Идејата на Microsoft е да се надминат проблемите со недостаток на девелопери, и да се олесни транзицијата од десктоп кон мобилните апликации. Дополнително платформата ќе овозможува искористување на податоците кои ги складираат компаниите на Office […]

Прочитај повеќе

IBM наскоро на своите бизнис клиенти ќе им продава уреди од Apple со преинсталиран бизнис софтвер. Ова е дел од големата соработка помеѓу двата технолошки гиганти – претходно ривали – кои се договорија да развиваат бизнис апликации кои ќе ги користат технологиите за сурови податоци на IBM, и eдноставниот дизајн и аналитичките можности на iPhone […]

Прочитај повеќе