Samsung, ARM и Nest се дел од компаниите кои започнаа соработка за креирање на радио стандард за паметните домови, односно за таканаречениот „Интернет на нештата“ со кој сите домашни уреди ќе комуницираат меѓу себе. Стандардот треба да биде решение за проблемите со компатибилноста кои ги имаат корисниците со најразлични уреди во својот дом. Технологијата е […]

Прочитај повеќе