(Ова е текст на Филип Стојановски, програмски директор во Фондацијата Метаморфозис, изработен во рамките на Сервис за проверка на факти од медиумите. Текстот е објавен е со дозвола од Филип.) Новите технологии овозможуваат ефикасно ширење на информациите, но, исто така и можности за брзо ширење дезинформации и манипулирање на јавноста. Еден таков пример е примената […]

Прочитај повеќе