Во мојот живот како гејмер сфатив дека многу ретко имаме луксуз да почнеме игра која се поврзува со нас на друго, подлабоко ниво. Игра која ќе нѐ промени. Игра која откако ќе ја завршите останувате да гледате во црниот екран со кастот без да трепнете со граден кош полн со измешани чувства незнаејќи дали ви […]

Прочитај повеќе

(Ова е текст на Филип Стојановски, програмски директор во Фондацијата Метаморфозис, изработен во рамките на Сервис за проверка на факти од медиумите. Текстот е објавен е со дозвола од Филип.) Новите технологии овозможуваат ефикасно ширење на информациите, но, исто така и можности за брзо ширење дезинформации и манипулирање на јавноста. Еден таков пример е примената […]

Прочитај повеќе