И покрај тоа што Gamescom е на самиот почеток независното жири задолжено за проценување на игрите ги објави наградите за годинешново шоу. Според резултатите победнице се EA Games и Battlefield 3. Интернационалото жири ги избра најголемиот број на награди освен наградата за најдобар на шоуто која ја доделуваат присутните новинари и издавачи со тајно гласање, […]

Прочитај повеќе

Од 17 до 21 aвгуст се одржува уште еден голем саем за гејминг индустријата. За прв пат летово погледите на гејмерите ќе се завртат кон Европа и Gamesom. Gamescom е европски пандан на американскиот саем за видео игри и се поврзано со нив, Е3. Саемот се одржува од 2009 година во германскиот град Келн во […]

Прочитај повеќе