До 2050 година човештвото ќе треба да произведе 70% повеќе храна за да ја нахрани целата популација. Со оглед на тоа колку мал исчекор во продуктивноста е направен последните неколку години, ова е огромен проблем. Стартапот Yield во соработка со Bosch, работи на примена на интернет на нештата во агрикулурата. Оваа технологија засега се користи на […]

Прочитај повеќе