GTX 1080 Ti излезе невообичаено квалитетна графичка карта која не само што е помоќна од Titan X туку е и поевтина. Во меѓувреме, Nvidia ја најави Founders едицијата, а дел од останатите производители веќе се изјаснија со некои од нивните продукти. Asus произлегува со неколку 1080 Ti картички, двете од нив припаѓаат на RoG Strix […]

Прочитај повеќе

Хибридните верзии на GTX 1080 и GTX 1070 кои ги произведува EVGA се помеѓу најбрзите верзии на картичките досега. Двете доаѓаат со хибридно ладење што овозможува подобри перформанси и помало загревање. EVGA GTX 1080 Hybrid има работна фреквенција од 1.712MHz до 1.860MHz во „boost“-мод. Поради хибридното ладење картичката има повеќе простор за оверклоукување. Ладењето овозможува […]

Прочитај повеќе

EVGA, компанијата која произведува ребрендирани Nvidia картички и Intel матични плочи, сега е креатори на најбрзата графичка карта во светот. Станува збор за EVGA GTX 780 Ti која оверклокувана работи на фрекфенција од 2025 MHz, што овозможува перформански кои претставуваат нов рекорд на 3DMark тестовите, пишува Tom’s Hardware. Рекордот го поставиjа двата најпознати експерти во […]

Прочитај повеќе