„Заработете и заштедете“ е видеоигра изработена од Маријан Зиновски. Г. Зиновски е студент на Факултетот за информатички и комуникациски технологии на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола. Целта на играта е да придонесе кон повисоко ниво на финансиска писменост кај децата и младите. Играта е избрана на конкурсот за изработка на едукативна игра којшто НБРМ го распиша во […]

Прочитај повеќе

Logic Booster е нова македонска Android видеоигра креирана од Славко Здравевски и Петар Рајчиновски. Креаторите на играта велат дека станува збор за логичка игра, иако повеќе е забавна игра, со која ќе ви помине времето. Дел од играта се сложувалки, игри за меморија, математички предизвици. Но, има и трик прашања, кои се повеќе насочени за […]

Прочитај повеќе

Добра вест за сите љубители на гејмингот во Македонија. Македонското студио Koloss Kolektiv неодамна ја претстави својата прва видеоигра на Steam. Со ова Slimebrawl им се приклучува на неколку веќе постечки македонски видеоигри на Stеam. Koloss Kolektiv се Мартин Пупков, Александар Трајанов и Благоја Стојкоски, кои можеби ви се познати од учествата на Global Game Jam. Токму […]

Прочитај повеќе

Turbo 80 е нова македонска видеоигра, креирана од Return Zero HQ. Ако сè се одвива според планот треба да излезе во средината на 2018 година. Играта е дело на неколку ентузијасти, студенти од Битола, на кои сега им е потребна помош. Автори на Turbo 80 сe: Мартин Петковски, програмер, аниматор, риг, музука, ефекти, левел дизајн […]

Прочитај повеќе

BOB RG 42 е видеоигра креирана од македонското студио Karton Games, составено од двајца 20 годишни ентузијасти, Ферди Јајаи и Никола Ванчоски. Ферди е задолжен за графиката, а Никола за програмирањето. „Ова ни е прва игра што стигнала до Steam, претходните игри беа прототипи и game jam игри. Играта засега е само на Steam, a понатаму размислуваме […]

Прочитај повеќе

Last Hope е нова македонска видеоигра чие трејлер видео неодамна се појави на друштвените мрежи. Играта е креирана од Maxsoft Games Studios, чии основачи се Давор Зафировски, Даниел Зафировски и Александар Илиевски. Last Hope е комбинација на Tower Defence, Sandbox и Zombie Shooter, сместана во апокалиптично сценарио во кое играчот е последната надеж за човештвото. […]

Прочитај повеќе