Зад затворени врати, во мала сала преполна со македонски стартапи и разни инвеститори се одржа Demo Day на македонскиот акселератор NewMen’s Business Accelerator. Идејата беше стартапите од Македонија, Хрватска и Словенија да се претстават за само неколку минути, и можеби да успеат да привлечат инвестиција од безмилосните инвеститори кои сакаат да го знаат и најмалиот […]

Прочитај повеќе

Last Hope е нова македонска видеоигра чие трејлер видео неодамна се појави на друштвените мрежи. Играта е креирана од Maxsoft Games Studios, чии основачи се Давор Зафировски, Даниел Зафировски и Александар Илиевски. Last Hope е комбинација на Tower Defence, Sandbox и Zombie Shooter, сместана во апокалиптично сценарио во кое играчот е последната надеж за човештвото. […]

Прочитај повеќе