Дали некогаш сте се заинтресирале што се случува со вашиот телефон откако ќе го украдат? Благодарение на Cerberus или пак на самиот софтвер што го нуди телефонот, како на пример Find my iPhone на iCloud може да го следите телефонот и откако ќе ви го украдат. Cerberus овозможува малку понапредни опции каде што имате пристап до […]

Прочитај повеќе

Две нови функции кои ги додаде Google минатата недела „find my phone“ и „send directions“ е показател за нова насока во прeбарувањето кое треба да му помогне на компјутерот да ве разбере што всушност барате и да ви помогне, наместо да ви дава резултати по случаен избор основани на клучни зборови. Ова пребарување за секој […]

Прочитај повеќе

Без сомневање досега сте го користеле Google за да пронајдете нешто кога ви е потребно. Сега ќе може да го искористите за да го пронајдете вашиот изгубен телефон. Новата опција Find my phone овозможува да го пронајдете својот телефон, едноставно со пишување на „Find my phone“ во пребарувачот. За ова да функционира потребно е корисникот […]

Прочитај повеќе

Apple искрено се надева дека во иднина ќе може да им конкурира на Google Maps. Засега, Аpple прави само тестови на веб верзија на Apple Maps за апликацијата Find my iPhone, која е една од последните Apple производи кој сè уште ги користи Google Maps. Apple Maps сега се далеку подобри отколку што беа на […]

Прочитај повеќе