Министерството за правда на САД обвини двајца руски шпиони за хакерските напади на Yahoo. Обвинетите руски државјани Дмитри Александрович Докулаев и Игор Анатолјевич Сишчин се дел од ФСБ. Покрај вработените во ФСБ, обвинети се и двјаца хакери; еден руски и еден канадски државјанин со потекло од Казакстан. Четворицата се обвинети за напади на Yahoo, но и […]

Прочитај повеќе

Илјадници документи на руската разузнавачка служба KGB се објавени како „Документите на Василиј Митрохин“, се достапни на јавноста преку Churchill College Archives Centar. Станува збор за 2.000 документи на KGB кои Василиј Митрохин ги прошверцува надвор од Русија пред 20 години. Митрохин, кој поминал 30 години со агенцијата, во периодот од 1972-ра до 1984 година […]

Прочитај повеќе