Pavlok е чуден уред кој со електро шокови ќе ги натера корисниците да се откажат од лошите навики или да стекнат нови навики, јави Engadget. Паметната алка овозможува на пример еднаш да го одложите алармот, но на второто одложување ќе предизвика електро шок. Лентата овозможува и социјализација, па на партнерот со кој заедно вежбаат ќе […]

Прочитај повеќе