Apple ги забавува постарите телефони кои имаат стари батерии. Перформансите на батеријата се намалуваат со текот на времето, па за да го продолжи траењето на батеријата, компанијата го забавува телефонот. Голем број на корисници го обвинуваа Apple дека намерно ги забавува постарите модели на телефони за да може побрзо да ги продаде новите. Сепак, причината […]

Прочитај повеќе

Дали треба целосно да го наполните телефонот пред употреба, или треба да го полните телефонот откако целосно ќе се испразни? Ова се само дел од прашањата на секој корисник на паметни телефони. По кратко истражување, Fatal1ty_, познат и како Мартин Рајовски, на форумот на IT.com.mk ги објави 7-те митови и вистини околу батериите на мобилните […]

Прочитај повеќе