Комерцијална банка и Master Card претставија решение за плаќање преку телефон. KomPay е апликација која овозможува бесконтактно плаќање. Практично со апликацијата телефонот ќе може да ја замени картичкта, па корисникот нема да мора ја носи физичката картичка. Корисниците на ПОС терминалите ќе може да платат преку телефонот. Засега апликацијата е достапна на корисниците на Android […]

Прочитај повеќе

Комерцијална банка Скопје објави бесплатна iOS и Android апликација која на нивните клиенти ќе биде како да имаат сопствена експозитура во својата рака, преку која брзо и удобно ќе може да се направи увид до сметките, но и да се прават исплати или трансакции. Останатите корисници, кои не се клиенти на банката, можат да користат […]

Прочитај повеќе