USAID објави прирачник за користење на друштвените мрежи, пренесува Радио МОФ. Прирачникот доаѓа под името „Друштвени Мрежи: Водич за зајакнување на граѓанското општесто преку социјалните медиуми“, а е креиран од тимот предводен од Тина Јесајан. Публикацијата е поделена во неколку делови: Вовед во друштвените медиуми; популарни платформи; капацитет на друштвените медиуми за градење и зацврснување […]

Прочитај повеќе