За да привлече повеќе компании, Facebook ја ребрендираше својата Preferred Marketing Developer програмата во нешто позвучно – Facebook Marketing Partner. Програмата треба да креира екосистем за полесна соработка помеѓу огласувачите и бизнисите, кои, според Facebook, можат да влезат во партнерство што ќе резултира во подобри и поефикасни реклами. Новина е што сега во Marketing Partner […]

Прочитај повеќе

BuzzBase е сервис кој ја вреднува вашата активност на друштвените мрежи. Идејата зад сервисот, кој стартува во Македонија, е да ве ангажира вас како влијателен промотер кој ќе сподели содржина од брендови и огласувачите, но ќе ви остави да ја имате целата контрола врз содржината. BuzzBase го искористува податокот дека 77 отсто од потрошувачите би […]

Прочитај повеќе