„Компас“ е името на оперативната акцијата на Министерството за внатрешни работи со која, по спроведена истрага, се приведени 10 лица од Прилеп, Скопје и Штип, осомничени за онлајн измами со кои украле околу 170.000 евра со помош на „фишинг“. Фишинг е метод на кражба на податоци преку лажна копија на сајт. Пример за фишинг измама […]

Прочитај повеќе